Hoe een QR-code scannen op iPhone

Article By: SEO Expert | Reviewed by : Editorial Board | Published on: April 19, 2021 , Last updated on : November 21, 2021
Hoe een QR-code scannen op iPhone

Ultieme QR Scanner!

Wordt u overweldigd door het aantal QR codes en barcodes dezer dagen? Bent u op zoek naar een effectieve QR code lezer voor al uw scanbehoeften? Dan bent u hier aan het juiste adres! Download QR Code Reader゜voor iPhone en geniet van een bliksemsnelle code leeservaring met tal van productieve functies. Ervaar een soepele overgang van het dagelijks leven met behulp van de beste QR scanner op de App Store.

In wezen is een QR-code een machineleesbaar label dat informatie bevat over een gerespecteerd product of voorwerp. QR-codes en barcodes zijn tegenwoordig letterlijk overal. Beide soorten codes worden veel gebruikt door fabrikanten, bedrijven, detailhandelaars, marketingcampagnes, winkels, enz. Deze matrix barcodes kunnen worden gelezen met optische scanners om informatie te verkrijgen; vandaar dat u barcodes en QR codes kunt scannen met uw iPhone. We zullen de gids in het volgende delen.

 

In dit artikel over het scannen van een QR code op iPhone, zullen we leren om QR en barcodes te scannen op een iPhone met de stap-voor-stap handleiding.

Leer hoe u een QR code scant op iPhone met de QR Code Reader App

QR-codes scannen om de gegevens te krijgen die erin gecodeerd zijn, is een stuk eenvoudiger geworden met smartphones in onze handen. Op zijn minst kun je de ingebouwde code decoder van de iPhone, geïntegreerd met de camera, gebruiken om codes te scannen. Hij beschikt echter alleen over basis scansystemen, en daar heb je de QR Reader app voor nodig.

 

Hoewel er vele zijn, wordt de QR Reader beschouwd als de beste QR lezers apps voor iPhone en iPad. In dit artikel hebben we twee manieren besproken om een QR code te scannen op iPhone. De ene is met behulp van een derde partij QR Scanning apps, en de andere is via de iPhone Camera app.

Benieuwd hoe u een QR code scant op uw iPhone? Installeer gratis de QR Code Reader app op uw iPhone. 

Video uitleg over het scannen van een QR code op iPhone

Hier is de gedetailleerde procedure over hoe een QR code te scannen op iPhone

Hier zijn de gedetailleerde stappen om een QR code te scannen op uw iPhone. Door de stappen te volgen, kunt u QR en barcodes scannen en genereren. Alvorens te beginnen, installeer de QR code lezer app gratis op uw iPhone

Stap 1: Scan QR en barcodes gemakkelijk

Zodra u de QR Reader app installeert en opent, verschijnt een toestemmings pop-up. Hier vraagt de app om uw toestemming voor toegang tot uw iPhone camera. Tik op Toestaan om de app toestemming te geven QR en barcodes te scannen.

QR-code scannen
Hoe een QR-code scannen op iPhone
  • Start de QR Reader app om de camera te starten, maar wees voorzichtig. De bliksemsnelle scanfunctie leest alle codes die binnen het kader komen, en we overdrijven niet.
  • Om QR-codes te scannen, richt u gewoon de code in het cameraframe, en de details verschijnen onmiddellijk op het scherm van uw smartphone.

De snelheid van het lezen van gegevens is evenredig met de nauwkeurigheid, waar het gewoon geen compromissen sluit. Lees zoveel QR’s als u wilt, want hij biedt onbeperkte scanmogelijkheden zonder dat u tijdens het gebruik op knoppen hoeft te drukken.

Barcodes lezen
Hoe een streepjescode scannen op iPhone

Niet alleen QR code, maar u kunt ook barcode-etiketten lezen met dezelfde app op uw iPhone. De QR Reader app is een effectieve barcode scanner die elke 2D of 3D barcode kan decoderen binnen enkele seconden na benadering.

 

Richt en lijn uw barcode uit binnen het kader van de camera van de app, en dat is het! Alle gegevens, links, websites of productinformatie verschijnen in minder dan een seconde, en u kunt ze met gemak openen. De QR Reader app kan alle soorten barcodes scannen, zoals Code 128, Code 39, EAN-13, EAN-8, UPC-A, en UPC-E

Scannen vanuit bibliotheek

U kunt ook fotobestanden uit de bibliotheek van uw telefoon kiezen om te scannen zonder iets aan te wijzen en toch de details verzamelen. Selecteer bestanden rechtstreeks uit uw fotobibliotheek en scan met deze ongelooflijke toepassing om informatie binnenin te onthullen.

  • Start de QR Reader app op uw iPhone.
  • Tik op het pictogram Foto’s in de rechterbovenhoek van het scherm.
  • Selecteer uw foto met de QR/Barcode om te scannen.
  • De QR Reader app decodeert onmiddellijk de informatie van uw foto’s.
Zaklamp voor nauwkeurigheid

Last but not least kunt u de zaklamp van uw telefoon rechtstreeks vanuit de app gebruiken in geval van weinig licht of donkere omgevingen. Deze extra functie helpt aanzienlijk bij het voorkomen van ongeldig of onjuist scannen van QR-codes en biedt nauwkeurige resultaten, zelfs bij afwezigheid van voldoende licht.

Stap 2: Automatisch opslaan van de gescande QR codes

QR en barcode scan geschiedenis opslaan

Zodra u een QR code scant, slaat deze app automatisch de verkregen info op en linkt zijn QR code geschiedenis pagina. De gratis QR code opslag functie zal u toelaten om uw vorige code details op elk moment in de toekomst te bekijken. U kunt bewerken, verwijderen en organiseren om een handige lijst te maken alleen voor u en nooit de gegevens te verliezen in het proces. Bent u de sociale link naar het profiel van uw collega vergeten die u eerder hebt gescand? Navigeer gewoon naar de geschiedenispagina en zoek hem op.

Stap 3: Deel de QR-code en informatie met vrienden

Met de deelfunctie van de app kunt u zowel gescande als gemaakte streepjescodes en QR-codes delen via populaire apps en AirDrop. Maak het makkelijker voor vrienden en collega’s om je te vinden op sociale media en deel je URL’s rechtstreeks via codes.

Een QR-code maken

Gratis Barcode en QR Code Generator

De volgende stap is het genereren van uw eigen QR code of barcode. Ja, het is ook een gemakkelijke QR code generator met een aantal categorieën om uit te kiezen om gepersonaliseerde berichten met codes te ontwerpen. De QR code maker optie biedt meerdere types van data codering. Hoe maak je een QR code. Navigeer naar de app’s Maak QR Code pagina en selecteer welke informatie u wilt coderen onder website, e-mailadres, telefoonnummer, berichten, enz. Pas een QR code aan met uw bedrijfslogo of voeg een notitie toe aan een barcode. Tik op Maken, en dat is het!

Ontdek hoe je een QR code scant op iPhone met de Camera app

De QR Reader app kan zowel QR als barcodes scannen en aanmaken op uw iPhone. Sommige iPhone gebruikers zullen echter liever geen app van derden gebruiken als ze alleen QR codes willen scannen. De iPhone maakt het gratis scannen van QR codes mogelijk via hun Camera app.

Volg de onderstaande instructies om voor de eerste keer een QR code op iPhone te scannen met de standaard functie.

  • Open de Instellingen app op uw iPhone.
  • Scroll naar beneden en tik op Camera.
  • Tik op de schuifbalk naast de Scan QR Codes.
  • Verlaat de Instellingen-app en start de Camera-app op uw iPhone.
  • Dan, met je iPhone, richt de camera en scan de QR code.
  • Een pop-up bericht met de informatie uit de code verschijnt boven in uw scherm.
  • Tik tenslotte op de pop-up melding die de daarin opgeslagen actie zal uitvoeren.

Laatste woorden

QR code reader voor iPhone is de makkelijkste manier om QR codes en barcodes te scannen onderweg. Samen met de primaire maar snelste scanfunctie, biedt deze app vele handige functies voor een gebruiker. Sla uw gescande items op, bewerk, creëer en deel aangepaste QR-codes met persoonlijke gegevens. Verplaats het ontmoedigende werk van het verzamelen van honderden gegevens naar deze app en voer uw dagelijkse werk met gemak uit.

Share this article:
shape icon

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Mis geen updates van onze nieuwe sjablonen en extensies en alle geweldige aanbiedingen die we voor u brengen.